Skalér
Ingredienser
- 2 skiver franskbrød eller surdejsbrød (rugbrød kan også bruges)
- Lidt olivenolie
- 2 stk. små/mellemstore avocadoer (eller én stor)
- 2 tsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- Lidt sort peber
Pocherede æg
- 2 stk. friske æg
- 2 spsk. eddike
- Ca. 1 l. vand
- Lidt salt
Øvrigt
- Brøndkarse
- Skovsyre
Fremgangsmåde
- Pensl brødet med lidt olie på begge sider og drys med lidt salt. Varm en grillpande (eller almindelig pande) op, og rist brødet på begge sider til det er gyldent.
- Del avocadoerne og skrab kødet ud i en skål. Brug en gaffel til at mose avocadoen og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Pocherede æg: Kog vandet op i en lille kasserolle og tilsæt eddike og salt. Vandet skal kun lige simre, og ikke bulderkoge. Slå æggene ud i hver deres kop og krydr med lidt salt ned i æggene.
Pisk rundt i vandet, så der kommer en hvirvel i midten. Lad hvirvlen lægge sig en smule og hæld forsigtigt et æg ned i midten af hvirvlen. Gentag med det andet æg (eller pocher æggene ét ad gangen).
Æggene skal pocheres i ca. 4 min, hvorefter de stadig vil være bløde i midten. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe godt af.
- Læg de ristede brødskiver på hver sin tallerken og fordel avocadomosen oven på. Placer et pocheret æg på hvert brød. Drys med lidt salt og peber og pynt eventuelt med brøndkarse og skovsyre.
Noter
Det er vigtigt, at der anvendes friske æg, når de skal pocheres. Ellers bliver hviden meget vandet og ikke sammenhængende.
Keywords: Smashed avocado, pocheret æg, smashed avo, morgenmad