Grillede grøntsager med mozzarella og basilikumvinaigrette

Grillede grøntsager med frisk mozzarella og basilikumvinaigrette er det perfekte tilbehør til grillmaden eller som en ret for sig selv, f.eks. med godt brød eller lufttørret skinke til.

De grillede grøntsager består af aubergine, squash, peberfrugt, cherrytomater og forårsløg. Grøntsagerne er toppet med en let syrlig og krydret basilikumvinaigrette og blød og cremet mozzarella.

Print

Grillede grøntsager med mozzarella og basilikumolie

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.
  • Tid i alt: 25 min.
  • Portioner: 4 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 250 g. frisk mozzarella
  • Olie til pensling
  • Salt
  • Frisk basilikum til pynt

Basilikumolie

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1/2 tsk. honning
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Salt, peber

 


Fremgangsmåde

  1. Skær aubergine og squash i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Halver peberfrugterne på langs, fjern kernerne og skær hver halvdel i 4 stykker. Fjern den øverste grønne del på forårsløgene og skær den nederste del i 3 stykker.
  2. Pensl grøntsagerne med lidt olie og drys med salt.
  3. Kom grøntsagerne på grillen, og tilbered dem til de er bløde og gyldne på begge sider. Grill dem gerne ved indirekte varme. Tomaterne skal kun have ganske kort tid.
  4. Tag grøntsagerne af grillen og anret dem på et fad. Lad dem afkøle lidt.
  5. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel dem over grøntsagerne.
  6. Kom alle ingredienserne til basilikumolien i en foodprocessor eller minihakker og blend til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld olien over salaten og pynt med friske basilikumblade.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*