En nem og lækker pastaret med laks, cremet flødesauce, forårsgrønt, dild og citron. Flødesaucen er tilsat lidt flødeost, som gør den endnu mere cremet. Har du en sjat hvidvin (eller mangler du en god undskyldning for at åbne en flaske), kan du tilføje 1-2 dl., når løgene er stegt. Lad det koge lidt ind inden fløden tilsættes. Men det er bestemt ikke nødvendigt med hvidvin, den er også lækker uden.
PrintCremet pasta med laks, forårsgrønt og dild
- Forberedelsestid: 15 min.
- Tilberedningstid: 15 min.
- Tid i alt: 30 min.
- Portioner: 2 pers. 1x
Ingredienser
- 200–250 g. fersk laksefilet
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2,5 dl. piskefløde eller madlavningsfløde
- 100 g. flødeost, grøn pikant eller med krydderurter og hvidløg
- Ca. 100 g. sukkerærter
- Ca. 150 g. grønne asparges
- 1 citron, saft og skal heraf
- 1–2 tsk. salt
- Lidt sort peber
- 1 håndfuld frisk dild
- 200 g. tørret linguine eller spaghetti
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader. Læg laksefileterne på en bageplade eller et ildfast fad, drys lidt salt over og bag dem 10-12 minutter. Tag dem herefter ud af ovnen, fjern skindet og pluk kødet i mindre stykker med en gaffel.
- Skær sukkerærterne på langs. Knæk den nederste grove del af aspargesene og skær dem i skiver på skrå.
- Bring en gryde med rigeligt saltet vand i kog. Tilsæt spaghettien og kog den efter anvisningen på pakken. Når der er et par minutter tilbage af kogetiden, tilsættes asparges og sukkerærter.
- Hak imens løg og hvidløg. Varm lidt olie op i en gryde eller pande og steg løg og hvidløg til de er bløde og klare. Tilsæt madlavningsfløde og flødeost og skru godt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter. Tilsæt citronskal og -saft, salt, peber og dild.
- Hæld spaghetti og grøntsager i en dørslag, så vandet kan løbe fra. Kom det herefter over i saucen sammen med laksen. Smag til med ekstra salt og citron og server straks.
Keywords: Forårspasta med laks, laksepasta, spaghetti med laks, spaghetti med flødesauce, cremet pasta, spaghetti med laksesauce
2 Comments