Jordbærkoldskål

Hjemmelavet koldskål er en af de allerbedste sommerdesserter. Denne variant er lavet med blendede jordbær, æggeblommer, tykmælk og kærnemælk. Jeg foretrækker at koldskålen er tyk og cremet og laver den derfor på æggeblommer. De blendede jordbær giver en fin farve og får koldskålen til at smage lidt ekstra af sol og sommer.

Server f.eks. koldskålen med friske jordbær og kammerjunkere. Jeg er vokset op med at få små tern af vaniljeis i koldskålen, når det skulle være lidt ekstra luksus. Det kan bestemt også anbefales, især på en varm sommerdag smager det fantastisk.

Print

Jordbærkoldskål

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid:
  • Tid i alt: 15 min.
  • Portioner: 4 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1 vanillestang eller 1 – 2 tsk. vanillesukker
  • 90 g. sukker
  • 4 æggeblommer
  • 7 dl. tykmælk eller ymer (3,5 %)
  • 7 dl. kærnemælk
  • 1 citron, saft og skal
  • 125 g. jordbær, friske eller optøede frosne

Øvrigt

  • Friske jordbær
  • Kammerjunkere

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, sukker og æggeblommer i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Bland tykmælken i æggesnapsen og tilsæt derefter kærnemælken.
  3. Purer jordbærrene og kom dem i koldskålen sammen med citronsaft og -skal.
  4. Server f.eks. sammen med friske jordbær og kammerjunkere.

Keywords: Koldskål, jordbærkoldskål, dessert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*