Der er ikke noget så forfriskende som en iskold lemonade på en varm sommerdag, og denne variant med passionsfrugt er lige lidt ekstra sommerlig, sød og læskende.
PrintLemonade med passionsfrugt
- Forberedelsestid: 15 min.
- Tilberedningstid: 30 min.
- Tid i alt: 45 min.
- Portioner: 0,75 – 1 l. 1x
Skalér
Ingredienser
Passionsfrugtsirup
- 6 passionsfrugter
- 2,5 dl. sukker
- 1 dl. vand
Øvrigt
- Ca. 2,5 dl. citronsaft (4-6 citroner)
- 3 – 5 dl. vand
Fremgangsmåde
- Passionsfrugtsirup: Halver passionsfrugterne, skrab kernerne ud og kom dem over i en gryde samme med sukker og vand. Kog det op og lad det simre 5-10 min. Hæld siruppen over i en sigte, med en skål eller kande under, og si kernerne fra. Sørg for at røre godt rundt for at adskille al væsken fra kernerne. Gem evt. kernerne til at toppe lemonaden med til sidst.Afkøl siruppen inden den blandes med de øvrige ingredienser.
- Lemonade: Bland siruppen med citronsaft og bland derefter vand i til lemonaden har den rette styrke. Smag evt. til med mere citronsaft, hvis den ønskes syrligere. Server lemonaden med masser af isterninger og bland evt. lidt af passionsfrugtkernerne i.
Noter
Passionsfrugtkernerne har stadig masser af smag, selvom saften er siet fra, og er dejligt søde, så gem dem til at pynte lemonaden med. De smager også rigtig godt oven på yoghurt til morgenmaden.