Skalér
Ingredienser
- 2 stk. varmrøget laksefileter
- 1,5 dl. speltkerner (perlespelt eller perlebyg kan også anvendes)
- 1 avocado
- 1 håndfuld syltede rødløg
- Ca. 450 g. friske ærter (vægt er inkl. bælge), eller et par håndfulde edamamebønner
- 2 store håndfulde blandede salatblade (her er brugt rucola, babyspinat og feldsalat)
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1,5 spsk. soya
- 1,5 spsk. honning
- 1 spsk. limesaft
Fremgangsmåde
- Skyl speltkernerne i koldt vand og kog dem efter anvisningen på pakken i let saltet vand. Hæld dem herefter over i en sigte og hæld koldt vand over for at afkøle dem. Lad dem dryppe godt af.
- Tag ærterne ud af bælgene, skær avocadoen i skiver og pluk laksen i mindre stykker.
- Bland salatblade, ærter, avocado, syltede rødløg, speltkerner og laks sammen. Anret på et fad eller to tallerkener.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld dressingen over salaten eller server den ved siden af.
Keywords: Salat med varmrøget laks, speltsalat, måltidssalat, laksesalat