Frisk, sprød og sommerlig spidsskålssalat med ferskner, grønne asparges, feta og pinjekerner.
Salaten er velegnet som tilbehør til det meste kød, fisk, tærte eller til grillmaden. Salaten kan også tilsættes stykker af stegt kyllingbryst, tigerrejer eller varmrøget laks og vil fungere perfekt som en måltidssalat.
Spidskålssalat med ferskner, asparges, feta og pinjekerner
- Forberedelsestid: 15 min.
- Tilberedningstid: –
- Tid i alt: 15 min.
- Portioner: 3 – 4 pers. 1x
Skalér
Ingredienser
- Ca. 1/3 spidskål
- 2 håndfulde rucola
- 3 doughnutferskner eller 2 alm. ferskner, gerne hvide
- Ca. 100 g. friske grønne asparges
- 1 håndfuld feta
- 2 spsk. pinjekerner
Dressing
- 1,5 spsk. olivenolie
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Snit spidskålen, kom den i en skål og kram den godt med hænderne for at blødgøre den en smule.
- Skær ferskerne i tern. Knæk den nederste grove del af aspargesene og skær dem i skiver. Kom ferskner og asparges over i skålen sammen med rucola og smuldret feta.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld dressingen over salaten.
- Rist pinjekernerne på en pande og fordel dem over salaten.
Keywords: Spidskålssalat, salat med spidskål og ferskner, sommersalat, tilbehør
2 Comments