Print

Bananbrød

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 1 t.
  • Tid i alt: 1 t. 10 min.
  • Portioner: 6 - 8 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 115 g. smør, stuetempereret
  • 115 g. brun farin
  • 2 æg
  • 500 g. modne bananer (45 mellemstore bananer)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland mel, salt og natron i en skål.
  3. I en anden skål røres smør og brun farin godt sammen med en håndmixer eller en ske.
  4. Mos bananerne i en skål eller dyb tallerken og rør eller pisk dem i smørblandingen sammen med æg.
  5. Sigt melblandingen i og vend det hele godt sammen (her skal ikke piskes).
  6. Hæld dejen i en smurt form på ca. 10 x 24 cm og bag i 60 – 65 min. Tjek om bananbrødet er færdigt ved at stikke en kødnål eller tandstik ned i midten. Hvis der sidder dej på, skal bananbrødet have lidt længere tid.
  7. Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det afkøle lidt. Tag det herefter ud af formen og placer det på en bagerist til det skal serveres. Server bananbrødet lunt, eventuelt med smør og pålægschokolade, peanutbutter eller nutella.

Noter

Bananbrødet holder sig lækkert og svampet i flere dage, men kan lunes igen ved at skære det i skiver og riste det kort på begge sider på en brødrister.