Skalér
Ingredienser
Marineret kylling
- 400 g. kyllingebrystfilet
- 2 stængler citrongræs
- 1–2 cm. ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 skalotteløg eller 1/4 alm. løg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. soya
- 1/2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Vietnamesiske pickles
- 150–200 g. gulerødder (eller en blanding af gulerødder og kinaradise)
- 1 dl. eddike
- 1 dl. vand
- 3/4 dl. sukker
- 1 tsk. salt
Øvrigt
- 4 stykker baguette à ca. 20-25 cm.
- 1 agurk, skåret i tynde stave
- 1 stort bundt frisk koriander
- 6–8 spsk. chilimayonnaise (køb en færdig eller bland 8 spsk. mayonnaise med 1 tsk. sriracha chilisauce og 1 tsk. sukker)
- 3–4 spsk. hoisinsauce (kan udelades)
- Evt. 1 frisk rød chili
Fremgangsmåde
- Marineret kylling: Skær den øverste halvdel af citrongræsset og pil de yderste, grovere blade af den nedre del. Skær det i tynde skiver. Skræl ingefær og hvidløg i mindre stykker. Pil og hak løget. Blend citrongræs, ingefær, hvidløg og løg i en blender eller en morter til en ensartet puré og bland herefter olie, soya, sukker og salt i. Skær kyllingen i tern eller strimler og kom den i en skål. Hæld marinaden over og bland det godt sammen. Kyllingen skal marinere i min. 1 time og gerne natten over.
- Vietnamesiske pickles: Skrål gulerødder og kinaradise og skær dem i tynde stave. Læg dem i et glas eller en skål. Kog eddike, vand, sukker og salt op. Lad det køle let af inden det hældes over grøntsagerne. Lad det trække i min. 1 time og gerne natten over.
- Steg kyllingen på en meget varm pande med lidt olie, til den er brunet godt på alle sider.
- Lun flutes i en ovn. Skær hvert flute ca. 3/4 igennem på langs og smør begge sider med chilimayonnaise. Fordel kyllingen i sandwichene og hæld lidt hoisin sauce over. Fyld godt med agurkestave, pickles, koriander og evt. skiver af frisk chili i sandwichene og server.
Keywords: Banh mi sandwich, banh mi med kylling, vietnamesisk sandwich, citrongræsmarineret kylling, vietnamesisk street food