Print

Banh mi sandwich med citrongræsmarineret kylling

  • Forberedelsestid: 30 min.
  • Tilberedningstid: 1 t. 15 min.
  • Tid i alt: 1 t. 45 min.
  • Portioner: 4 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Marineret kylling

  • 400 g. kyllingebrystfilet
  • 2 stængler citrongræs
  • 12 cm. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg eller 1/4 alm. løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. soya
  • 1/2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Vietnamesiske pickles

  • 150200 g. gulerødder (eller en blanding af gulerødder og kinaradise)
  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. vand
  • 3/4 dl. sukker
  • 1 tsk. salt

Øvrigt

  • 4 stykker baguette à ca. 20-25 cm.
  • 1 agurk, skåret i tynde stave
  • 1 stort bundt frisk koriander
  • 68 spsk. chilimayonnaise (køb en færdig eller bland 8 spsk. mayonnaise med 1 tsk. sriracha chilisauce og 1 tsk. sukker)
  • 34 spsk. hoisinsauce (kan udelades)
  • Evt. 1 frisk rød chili

Fremgangsmåde

  1. Marineret kylling: Skær den øverste halvdel af citrongræsset og pil de yderste, grovere blade af den nedre del. Skær det i tynde skiver. Skræl ingefær og hvidløg i mindre stykker. Pil og hak løget. Blend citrongræs, ingefær, hvidløg og løg i en blender eller en morter til en ensartet puré og bland herefter olie, soya, sukker og salt i. Skær kyllingen i tern eller strimler og kom den i en skål. Hæld marinaden over og bland det godt sammen. Kyllingen skal marinere i min. 1 time og gerne natten over.
  2. Vietnamesiske pickles: Skrål gulerødder og kinaradise og skær dem i tynde stave. Læg dem i et glas eller en skål. Kog eddike, vand, sukker og salt op. Lad det køle let af inden det hældes over grøntsagerne. Lad det trække i min. 1 time og gerne natten over.
  3. Steg kyllingen på en meget varm pande med lidt olie, til den er brunet godt på alle sider.
  4. Lun flutes i en ovn. Skær hvert flute ca. 3/4 igennem på langs og smør begge sider med chilimayonnaise. Fordel kyllingen i sandwichene og hæld lidt hoisin sauce over. Fyld godt med agurkestave, pickles, koriander og evt. skiver af frisk chili i sandwichene og server. 

Keywords: Banh mi sandwich, banh mi med kylling, vietnamesisk sandwich, citrongræsmarineret kylling, vietnamesisk street food