Print

Jordbærkoldskål

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: -
  • Tid i alt: 15 min.
  • Portioner: 4 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1 vanillestang eller 1 – 2 tsk. vanillesukker
  • 90 g. sukker
  • 4 æggeblommer
  • 7 dl. tykmælk eller ymer (3,5 %)
  • 7 dl. kærnemælk
  • 1 citron, saft og skal
  • 125 g. jordbær, friske eller optøede frosne

Øvrigt

  • Friske jordbær
  • Kammerjunkere

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, sukker og æggeblommer i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Bland tykmælken i æggesnapsen og tilsæt derefter kærnemælken.
  3. Purer jordbærrene og kom dem i koldskålen sammen med citronsaft og -skal.
  4. Server f.eks. sammen med friske jordbær og kammerjunkere.

Keywords: Koldskål, jordbærkoldskål, dessert