Skalér
Ingredienser
- 200 g. tigerrejer
- 2 skalotteløg
- 2 æg
- 150 g. fast tofu
- 125 g. flade risnudler
- 2 spsk. vand
- 2 håndfulde bønnespirer
- 10 stængler kinesisk purløg eller 2 – 3 forårsløg
- Olie til stegning (gerne kokosolie)
Pad thai sauce
- 2 spsk. tamarindpasta
- 3 tsk. palmesukker (kan erstattes af brun farin eller rørsukker)
- 2 spsk. fiskesauce
- 1/2 spsk. riseddike
- 2 spsk. soya
Øvrigt
- 1 lille håndfuld saltede peanuts, finthakkede
- Tørret chili
- 1/2 lime i både
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle ingredienserne klar, så de hurtigt kan tilsættes retten. Frigør rejerne for skaller og fjern eventuelle tarmstrenge. Pil og hak skalotteløget fint. Skær tofuen i tern. Skær puløgene i stykker på 5 cm. (forårsløg skæres lidt finere).
- Rør ingredienserne til pad thai saucen sammen.
- Opblød risudlerne i varmt vand i et par minutter eller tilbered som angivet på pakken (nudlerne skal være lidt al dente, da de tilberedes færdig i wokken).
- Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne ved høj varme et par minutter til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem op af wokken og læg dem til side.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt 1 spsk. olie. Steg skalotteløgene kort, tilsæt tofuen og lad det stege med et minuts tid. Skub det til side og tilsæt lidt ekstra olie. Slå æggene ud i wokken og rør godt rundt i dem, så de bliver til røræg.
- Tilsæt de opblødte nudler sammen med et par spsk. vand og rør rundt til vandet er absorberet. Tilsæt pad thai saucen og rør det hele godt sammen.
- Lige inden nudlerne er færdigtilberedte, tilsættes rejer, purløg og bønnespirer. Lad det stege med et minuts tid og anret derefter på to tallerkener med peanuts, tørret chili og limebåde.
Keywords: Pad thai, stegte nudler, tigerrejer, thaimad, wokret med nudler