Print

Pad thai med tofu og tigerrejer

  • Forberedelsestid: 20 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.
  • Tid i alt: 30 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 200 g. tigerrejer
  • 2 skalotteløg
  • 2 æg
  • 150 g. fast tofu
  • 125 g. flade risnudler
  • 2 spsk. vand
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 10 stængler kinesisk purløg eller 2 – 3 forårsløg
  • Olie til stegning (gerne kokosolie)

Pad thai sauce

  • 2 spsk. tamarindpasta
  • 3 tsk. palmesukker (kan erstattes af brun farin eller rørsukker)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1/2 spsk. riseddike
  • 2 spsk. soya

Øvrigt

  • 1 lille håndfuld saltede peanuts, finthakkede
  • Tørret chili
  • 1/2 lime i både

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle ingredienserne klar, så de hurtigt kan tilsættes retten. Frigør rejerne for skaller og fjern eventuelle tarmstrenge. Pil og hak skalotteløget fint. Skær tofuen i tern. Skær puløgene i stykker på 5 cm. (forårsløg skæres lidt finere).
  2. Rør ingredienserne til pad thai saucen sammen.
  3. Opblød risudlerne i varmt vand i et par minutter eller tilbered som angivet på pakken (nudlerne skal være lidt al dente, da de tilberedes færdig i wokken).
  4. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne ved høj varme et par minutter til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem op af wokken og læg dem til side.
  5. Skru lidt ned for varmen og tilsæt 1 spsk. olie. Steg skalotteløgene kort, tilsæt tofuen og lad det stege med et minuts tid. Skub det til side og tilsæt lidt ekstra olie. Slå æggene ud i wokken og rør godt rundt i dem, så de bliver til røræg.
  6. Tilsæt de opblødte nudler sammen med et par spsk. vand og rør rundt til vandet er absorberet. Tilsæt pad thai saucen og rør det hele godt sammen.
  7. Lige inden nudlerne er færdigtilberedte, tilsættes rejer, purløg og bønnespirer. Lad det stege med et minuts tid og anret derefter på to tallerkener med peanuts, tørret chili og limebåde.

Keywords: Pad thai, stegte nudler, tigerrejer, thaimad, wokret med nudler