Skalér
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. løg, finthakket
- 1 tsk. revet ingefær
- 1/2 tsk. rød karrypasta (jeg har brugt en fra glas)
- 2 spsk. peanutbutter, crunchy
- 1,5 dl. kokosmælk (ikke light)
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en lille kasserolle. Steg løg, hvidløg og ingefær kort.
- Tilsæt rød karrypasta og lad det stege med ganske kort.
- Skru godt ned for varmen. Tilsæt peanutbutter og rør det ud sammen med lidt af kokosmælken. Tilsæt resten af kokosmælken.
- Varm saucen langsomt op – den skal ikke koge. Så snart saucen begynder at tykne, tages den af varmen.
- Smag til med limesaft, fiskesauce og sukker.
- Hæld saucen i en skål og lad den køle af.