Print

Salat med krydrede, bagte gulerødder, feta og græskarkerner

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 25 min.
  • Tid i alt: 35 min.
  • Portioner: 3-4 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1 kg. gulerødder
  • 12 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 50 g. feta
  • 34 håndfulde rucola
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Lidt frisk persille

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld olie, honning og krydderier over. Bland det godt sammen og bag gulerødderne i 20 – 25 minutter til de er bløde. Rør rundt undervejs. Tag gulerødderne ud og lad dem afkøle.
  2. Rist græskarkerner på en tør pande.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  4. Anret salaten på et fad. I bunden lægges rucola, herefter gulerødder og smuldret feta. Hæld dressingen over og drys til sidst med græskarkerner og hakket persille.

Keywords: Gulerodssalat, salat med bagte gulerødder og feta