Skalér
Ingredienser
- 1 kg. gulerødder
- 1 – 2 spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 1/4 tsk. kanel
- 1/4 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
- Ca. 50 g. feta
- 3 – 4 håndfulde rucola
- 2 spsk. græskarkerner
- Lidt frisk persille
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld olie, honning og krydderier over. Bland det godt sammen og bag gulerødderne i 20 – 25 minutter til de er bløde. Rør rundt undervejs. Tag gulerødderne ud og lad dem afkøle.
- Rist græskarkerner på en tør pande.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Anret salaten på et fad. I bunden lægges rucola, herefter gulerødder og smuldret feta. Hæld dressingen over og drys til sidst med græskarkerner og hakket persille.
Keywords: Gulerodssalat, salat med bagte gulerødder og feta