Salat med krydrede, bagte gulerødder, feta og græskarkerner

Denne salat består af en skøn kombination af krydrede, bagte gulerødder, blød og cremet feta, frisk rucola og sprøde græskarkerner. Salaten er velegnet som tilbehør til de fleste slags kød, men er også lækker for sig selv, for eksempel til en let frokost.

Gulerødderne er vendt i lidt honning og krydret med kanel, spidskommen og stødt koriander inden de er bagt i ovnen. Gulerødderne karamelliseres en smule i honningen, som fremhæver sødmen i dem, men de får et godt modspil af salt feta, den bitter rucola og en sursød citrondressing.

Print

Salat med krydrede, bagte gulerødder, feta og græskarkerner

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 25 min.
  • Tid i alt: 35 min.
  • Portioner: 34 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1 kg. gulerødder
  • 12 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 50 g. feta
  • 34 håndfulde rucola
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Lidt frisk persille

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld olie, honning og krydderier over. Bland det godt sammen og bag gulerødderne i 20 – 25 minutter til de er bløde. Rør rundt undervejs. Tag gulerødderne ud og lad dem afkøle.
  2. Rist græskarkerner på en tør pande.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  4. Anret salaten på et fad. I bunden lægges rucola, herefter gulerødder og smuldret feta. Hæld dressingen over og drys til sidst med græskarkerner og hakket persille.

Keywords: Gulerodssalat, salat med bagte gulerødder og feta

One Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*