Print

Sticky date pudding – Svampet dadelkage med karamelsauce

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: 55 min.
  • Tid i alt: 1 t. 10 min.
  • Portioner: 6 - 8 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Dadelkage

  • 225 g. dadler
  • 2,5 dl. kogende vand
  • 1 tsk. natron
  • 50 g. smør, stuetempereret
  • 125 g. flormelis
  • 2 æg
  • 130 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Karamelsauce

  • 175 g. piskefløde
  • 175 g. brun farin
  • 125 g. smør
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. cognac (kan udelades)

Øvrigt

  • Vaniljeis

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Udsten dadlerne og hak dem fint. Kom dem over i en skål sammen med natron og hæld kogende vand over. Lad det stå i 15 – 20 min.
  3. Pisk smør og sukker godt sammen og pisk herefter æggene i et ad gangen. I en anden skål røres mel og bagepulver sammen, og vendes forsigtigt i æggeblandingen sammen med dadelmassen. Rør rundt til det hele er blandet godt sammen.
  4. Hæld dejen over i en smurt springform (26 cm i diameter) eller lignende. Bag kagen i 45 – 50 min.
  5. Bland imens alle ingredienserne til karamelsaucen i en lille gryde og varm det langsomt op til sukkeret er smeltet. Det tager ca. 10 min.
  6. Når kagen er bagt, hældes ca. 6 – 8 spsk. sauce over, og den bages yderligere 5 min. Lad den afkøle lidt i formen, og tag den herefter ud.
  7. Skær kagen ud i portionsstykker, mens den stadig er lun, og server den med vaniljeis og lun karamelsauce.

Keywords: Sticky date pudding, sticky toffee pudding, karamelkage, dadelkage med karamelsauce, dessert