Skalér
Ingredienser
Dadelkage
- 225 g. dadler
- 2,5 dl. kogende vand
- 1 tsk. natron
- 50 g. smør, stuetempereret
- 125 g. flormelis
- 2 æg
- 130 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Karamelsauce
- 175 g. piskefløde
- 175 g. brun farin
- 125 g. smør
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. cognac (kan udelades)
Øvrigt
- Vaniljeis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Udsten dadlerne og hak dem fint. Kom dem over i en skål sammen med natron og hæld kogende vand over. Lad det stå i 15 – 20 min.
- Pisk smør og sukker godt sammen og pisk herefter æggene i et ad gangen. I en anden skål røres mel og bagepulver sammen, og vendes forsigtigt i æggeblandingen sammen med dadelmassen. Rør rundt til det hele er blandet godt sammen.
- Hæld dejen over i en smurt springform (26 cm i diameter) eller lignende. Bag kagen i 45 – 50 min.
- Bland imens alle ingredienserne til karamelsaucen i en lille gryde og varm det langsomt op til sukkeret er smeltet. Det tager ca. 10 min.
- Når kagen er bagt, hældes ca. 6 – 8 spsk. sauce over, og den bages yderligere 5 min. Lad den afkøle lidt i formen, og tag den herefter ud.
- Skær kagen ud i portionsstykker, mens den stadig er lun, og server den med vaniljeis og lun karamelsauce.
Keywords: Sticky date pudding, sticky toffee pudding, karamelkage, dadelkage med karamelsauce, dessert