Print

Thai beef salad

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 15 min.
  • Tid i alt: 25 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 2 tykstegsbøffer
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • 10 små tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1/2 rød chili
  • 1 håndfuld saltede peanuts

Dressing

  • 1 lime, saften heraf
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. riseddike eller anden type eddike
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. hakket rød chili

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  2. Krydr bøfferne med lidt salt og peber og steg dem på en meget varm pande i et par minutter på hver side. Tag dem af panden og dæk dem til med stanniol. Lad dem hvile i ca. 10 minutter.
  3. Mens bøfferne hviler, gøres salaten klar. Fordel salatbladene på et fad eller 2 tallerkener. Halver tomaterne og skær agurken i skiver, som derefter halveres. Skær løget over på midten og skær det i tynde skiver. Fordel tomater, agurk og rødløg oven på salaten.
  4. Skær bøfferne i skiver og læg dem oven på salaten. Hæld dressing over kød og salat, eller server den ved siden af.
  5. Skær chilien i skiver og fordel den over salaten sammen med grofthakkede peanuts. Til sidst drysses grofthakket mynte og koriander over.

Keywords: Thai beef salad, thai salat, thai salat med oksekød