Skalér
Ingredienser
- 2 tykstegsbøffer
- 2 håndfulde blandede salatblade
- 10 små tomater
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1/2 rød chili
- 1 håndfuld saltede peanuts
Dressing
- 1 lime, saften heraf
- 3 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. riseddike eller anden type eddike
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. hakket rød chili
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Krydr bøfferne med lidt salt og peber og steg dem på en meget varm pande i et par minutter på hver side. Tag dem af panden og dæk dem til med stanniol. Lad dem hvile i ca. 10 minutter.
- Mens bøfferne hviler, gøres salaten klar. Fordel salatbladene på et fad eller 2 tallerkener. Halver tomaterne og skær agurken i skiver, som derefter halveres. Skær løget over på midten og skær det i tynde skiver. Fordel tomater, agurk og rødløg oven på salaten.
- Skær bøfferne i skiver og læg dem oven på salaten. Hæld dressing over kød og salat, eller server den ved siden af.
- Skær chilien i skiver og fordel den over salaten sammen med grofthakkede peanuts. Til sidst drysses grofthakket mynte og koriander over.
Keywords: Thai beef salad, thai salat, thai salat med oksekød