Thai beef salad er en nem, frisk og farverig salat med masser af smag og sprødhed. Den består af rosastegt oksekød, salatblade, tomater, agurk og rødløg og toppes med peanuts og friske krydderurter. Den serveres med en virkelig lækker dressing, som både er sur, sød, salt og stærk – alle de smagsnuancer en thairet skal have.
Salaten i sig selv er ret simpel, og består udelukkende af ingredienser, som kan købes fleste steder. Den er sund og kan laves på under en halv time, så den er perfekt de dage det skal gå lidt stærkt.
Oksekødet kan sagtens erstattes af stegt kyllingbryst eller tigerrejer.
Thai beef salad
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: 15 min.
- Tid i alt: 25 min.
- Portioner: 2 pers. 1x
Ingredienser
- 2 tykstegsbøffer
- 2 håndfulde blandede salatblade
- 10 små tomater
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1/2 rød chili
- 1 håndfuld saltede peanuts
Dressing
- 1 lime, saften heraf
- 3 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. riseddike eller anden type eddike
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 tsk. hakket rød chili
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Krydr bøfferne med lidt salt og peber og steg dem på en meget varm pande i et par minutter på hver side. Tag dem af panden og dæk dem til med stanniol. Lad dem hvile i ca. 10 minutter.
- Mens bøfferne hviler, gøres salaten klar. Fordel salatbladene på et fad eller 2 tallerkener. Halver tomaterne og skær agurken i skiver, som derefter halveres. Skær løget over på midten og skær det i tynde skiver. Fordel tomater, agurk og rødløg oven på salaten.
- Skær bøfferne i skiver og læg dem oven på salaten. Hæld dressing over kød og salat, eller server den ved siden af.
- Skær chilien i skiver og fordel den over salaten sammen med grofthakkede peanuts. Til sidst drysses grofthakket mynte og koriander over.
Keywords: Thai beef salad, thai salat, thai salat med oksekød