Skalér
Ingredienser
Marinerede tigerrejer
- Ca. 250 g. tigerrejer
- 1 citrongræs
- 2 cm ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. fiskesauce
- 1/2 lime, saft og skal
- Evt. 4 træspyd
Salat
- 1 – 2 gulerødder
- 1/4 agurk
- Ca. 125 g. risnudler
- Koriander
- Mynte
- 2 håndfulde babyspinat, salatblade eller snittet iceberg
- 1 håndfuld peanuts, hakkede
- 1/2 frisk rød chili, skåret i skiver
Vietnamesisk fiskedipsauce
- 1/2 dl. vand
- 5 spsk. sukker
- 3 tsk. eddike
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 tsk. rød chili, finthakket
- 5 spsk. fiskesauce
- 1 lime, saft
Fremgangsmåde
- Marinerede tigerrejer: Skær den øverste halvdel af citrongræsset og kasser det. Skær den resterende del i tynde skiver. Skræl ingefær og hvidløg og skær det i mindre stykker. Blend citrongræs, ingefær og hvidløg i en blender eller en morter til en ensartet puré og bland herefter olie, fiskesauce, limesaft og -skal i. Frigør rejerne for skaller og fjern eventuelle tarmstrenge. Kom dem op i en skål, hæld marinaden over og bland det godt sammen. Rejerne skal marinere i min. 30 min. og gerne længere.
- Vietnamesisk fiskedipsauce: Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog det op. Tag det straks af varmen, hæld det over i en skål og køl det af.
- Kog risnudlerne i let saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld dem over i en sigte og skyl dem kort med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
- Sæt rejerne på spyd og steg dem ved høj varme på en grill, grillpande eller almindelig pande i ca. 1 min. på hver side til de er gyldne.
- Skær gulerødder og agurk i tynde stave. Anret på tallerkener med nudler og salat i bunden, herpå agurker og gulerødder, rejespyd, hakkede peanuts, chili og til sidst koriander og mynte. Hæld dressingen over eller server den ved siden af.