Vietnamesisk risnudelsalat med marinerede tigerrejer

Frisk, let og lækker vietnamesisk risnudelsalat med sprøde grøntsager, grillede, marinerede tigerrejer og sursød vietnamesisk fiskedipsauce.

Rejerne marineres i citrongræs, ingefær og lime og giver en god ekstra sprødhed til salaten. De grillede rejespyd serveres til den kolde nudelsalat, som overhældes (med rigelige mængder) af den vietnamesiske dip: Dippen består hovedsageligt af fiskesauce, limesaft og sukker, og er altså helt uundværlig til salaten.

Print

Vietnamesisk risnudelsalat med marinerede tigerrejer

  • Forberedelsestid: 20 min.
  • Tilberedningstid: 30 min.
  • Tid i alt: 50 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Marinerede tigerrejer

  • Ca. 250 g. tigerrejer
  • 1 citrongræs
  • 2 cm ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1/2 lime, saft og skal
  • Evt. 4 træspyd

Salat

  • 12 gulerødder
  • 1/4 agurk
  • Ca. 125 g. risnudler
  • Koriander
  • Mynte
  • 2 håndfulde babyspinat, salatblade eller snittet iceberg
  • 1 håndfuld peanuts, hakkede
  • 1/2 frisk rød chili, skåret i skiver

Vietnamesisk fiskedipsauce

  • 1/2 dl. vand
  • 5 spsk. sukker
  • 3 tsk. eddike
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 tsk. rød chili, finthakket
  • 5 spsk. fiskesauce
  • 1 lime, saft

Fremgangsmåde

  1. Marinerede tigerrejer: Skær den øverste halvdel af citrongræsset og kasser det. Skær den resterende del i tynde skiver. Skræl ingefær og hvidløg og skær det i mindre stykker. Blend citrongræs, ingefær og hvidløg i en blender eller en morter til en ensartet puré og bland herefter olie, fiskesauce, limesaft og -skal i. Frigør rejerne for skaller og fjern eventuelle tarmstrenge. Kom dem op i en skål, hæld marinaden over og bland det godt sammen. Rejerne skal marinere i min. 30 min. og gerne længere.
  2. Vietnamesisk fiskedipsauce: Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog det op. Tag det straks af varmen, hæld det over i en skål og køl det af.
  3. Kog risnudlerne i let saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld dem over i en sigte og skyl dem kort med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
  4. Sæt rejerne på spyd og steg dem ved høj varme på en grill, grillpande eller almindelig pande i ca. 1 min. på hver side til de er gyldne.
  5. Skær gulerødder og agurk i tynde stave. Anret på tallerkener med nudler og salat i bunden, herpå agurker og gulerødder, rejespyd, hakkede peanuts, chili og til sidst koriander og mynte. Hæld dressingen over eller server den ved siden af.

One Comment

  1. Pingback: Vietnamesisk fiskedipsauce – Tiny Cravings

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*