Smoothie bowls er egentlig bare en tyktflydende smoothie med forskellige lækre toppings, som spises i en skål. De kan varieres i det uendelige med lige netop de frugter og bær du bedst kan lide, eller som er i sæson. Det vigtigste er dog at få den rette konsistens. Smoothien skal være tyk som grød, og det opnås bedst ved at bruge en andel frosne bær eller frugter. Den kan også tyknes med havregryn eller chiafrø. Hvis man ønsker den ekstra cremet kan der f.eks. tilsættes mandelsmør, peanut butter eller avocado.
Smoothie bowls er en af mine favoritter til morgenmad, specielt om sommeren, hvor man mest har lyst til noget let, kølende og forfriskende. Men de kan bestemt også pifte en gråvejrsdag op. Denne version med mango, ananas og kokos kan altså virkelig lede tankerne hen på sol og sommer, ikke mindst når der skrues lidt ekstra op for de farverige toppings.
Som en ekstra bonus tager de kun et øjeblik at lave, ser smukke ud, smager fantastisk og fyldt med vitaminer.
Tropisk smoothiebowl med mango, ananas og kokos
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: –
- Tid i alt: 10 min.
- Portioner: 2 pers. 1x
Ingredienser
Smoothie
- 2 modne bananer
- 300 g. frossen mango i tern
- 1/2 dl. ananasjuice
- 1/2 dl. kokosmælk (eller anden type mælk)
Forslag til toppings
- Granola
- Banan
- Mango
- Kokosflager
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til smoothien i en kraftig blender og blend i et par minutter til en tyk jævn smoothie. Kom smoothien i to skåle og pynt med f.eks. granola, banan, mango og kokosflager.
Keywords: Smoothie bowl, smoothie, morgenmad, tropisk smoothie, mango smoothie