Granola – Honningristet müesli med nødder, græskarkerner og kokos

Her får du opskriften på en nem og virkelig sprød og lækker honningristet müesli (eller granola, som det også kaldes).
Granolaen kan sagtens varieres med andre typer af nødder eller kerner. Brug det du bedst kan lide eller det du lige har på lager.

Print

Granola – Honningristet müesli med nødder, græskarkerner og kokos

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 25 min.
  • Tid i alt: 35 min.
  • Portioner: 7 dl. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 120 g. honning
  • 30 g. kokosolie eller smør
  • 1 dl. mandler
  • 1 dl. cashewnødder
  • 1 dl. græskarkerner
  • 2,5 dl. grovvalsede havregryn
  • 1,5 dl. kokosmel
  • 1/4 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Kom honning og kokosolie i en gryde og varm langsomt op til det er smeltet.
  2. Hak mandler og cashewnødder groft og hæld det i en skål sammen med kerner, kokosmel, havregryn og salt.
  3. Hæld den smeltede honning og kokosolie over og gør godt rundt til det hele er blandet sammen.
  4. Hæld granolaen over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 150 grader varmluft i 20 – 25 min. til den er gylden. Rør i den løbende. 
  5. Afkøl granolaen og opbevar den i en lufttæt beholder.

Keywords: Granola, müesli, honningristet müesli, morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*