Skalér
Ingredienser
- 1/2 portion hjemmelavede falafler (kikærter skal sættes i blød dagen før) – eller færdigkøbte falafler
- 150 – 200 g. søde kartofler
- 1 dl. rød quinoa
- 1 – 2 håndfulde babyspinat
- 1 – 2 håndfulde feldsalat
- 1/2 rød spidskål
- 1/2 citron, saft
- Salt
- 1 avocado, skåret i skiver
- Evt. syltede rødløg
Dressing
- 3 spsk. lys tahin
- Ca. 4 spsk. vand
- 2 – 3 spsk. citronsaft
- 1/4 tsk. spidskommen
- 2 spsk. frisk koriander
- 2 spsk. frisk persille
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Lav farsen til falaflerne.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend dem i lidt olie og salt og bag dem i ovnen i 20-25 min. til de er bløde. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
- Skyl imens quinoaen og kog den i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld herefter vandet fra og lad det afkøle.
- Snit spidskålen fint og kom den i en skål. Kom citronsaft og lidt salt over, klem det godt ind i kålen og lad det trække 10-15 min.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller foodprocessor og blend. Tilsæt mere vand for en tyndere konsistens. Smag til med salt, peber og mere citronsaft, hvis der er behov for det.
- Steg falaflerne til de er gyldne og sprøde.
- Anret salaten i to skåle og hæld lidt dressing over eller server den ved siden af.
Keywords: Buddha bowl, salatbowl, salat med falafel