Skalér
Ingredienser
Dhal
- 1 – 2 søde kartofler (ca. 250 g.)
- 1 rød peberfrugt
- 200 g. røde linser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. garam masala
- 1/4 tsk. tørret chili eller cayennepeber
- 1 ds. hakkede tomater (400 ml.)
- 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 – 2 dl. vand
- Salt
Krydderurteraita
- 1,5 dl. yoghurt
- 1 lille håndfuld frisk mynte
- 1 lille håndfuld frisk koriander
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. salt
Øvrigt
- Frisk koriander
- Rød chili
- Evt. chapati eller naanbrød
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler. Hæld et par spsk. olie over og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
- Pil og hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg heri. Tilsæt revet ingefær sammen med de øvrige krydderier og lad det stege med i 1 min.
- Tilsæt hakkede tomater, linser, kokosmælk og bouillon. Når det koger, skrues ned til lav varme. Tilsæt de bagte søde kartofler og peberfrugt. Lad det simre i 25-30 min. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på. Tilsæt lidt vand løbende, hvis det bliver for tørt.
- Lav imens kryddeurteraitaen. Hak mynte og koriander fint og rør det sammen med yoghurt, spidskommen og salt.
- Smag dhalen til med salt og server den sammen med raita, koriander, frisk chili og evt. chapati eller naanbrød.