Chapati er bløde, indiske fladbrød, som bages på en pande. De spises som regel til curry eller dhal og gerne med en raita til, som er yoghurt blandet med f.eks. agurk eller krydderurter og krydderier.
Chapati laves uden gær og skal ikke hæve, men blot hvile 15 – 20 min. inden de rulles ud og bages. De kan laves udelukkende af hvedemel, fuldkornshvedemel eller, som her, af en blanding.
Indiske chapati
- Forberedelsestid: 5 min.
- Tilberedningstid: 25 min.
- Tid i alt: 30 min.
- Portioner: 6 stk. 1x
Skalér
Ingredienser
- 200 g. hvedemel
- 40 g. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1,5 dl. lunkent vand
Fremgangsmåde
- Bland mel og salt i en skål.
- Tilsæt olien og derefter vandet lidt ad gangen, mens der røres. Det er ikke sikkert alt vandet skal tilsættes. Dejen skal være sammenhængende og smidig, men ikke for våd.
- Lad dejen hvile 15-20 min.
- Del dejen i 6 stykker, og rul dem ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 1 mm.
- Varm en pande, smurt med olie, op til medium varme og bag brødene ét ad gangen i et minuts tid på hver side, til de er gyldne og hæver lidt op.
- Dæk brødene til, mens de resterende steges.
Keywords: Chapati, chapatibrød, indiske brød, indiske fladbrød
Pingback: Indisk dhal med søde kartofler, peberfrugt og krydderurteraita – Tiny Cravings