Skalér
Ingredienser
Bircher müesli
- 2 dl. grovvalsede havregryn
- 2 dl. æblemost eller æblejuice
- 2 spsk. kokosmel
- 1 spsk. solsikkekerner
- 1 spsk. chiafrø
- 1/2 æble, revet
- 1 nip salt
- 2 spsk. græsk yoghurt (tilsættes om morgenen)
Bærkompot
- 3 dl. blandede bær, friske eller frosne
- 2 – 3 spsk. honning
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. chiafrø
Øvrigt
- 1 – 2 dl. græsk yoghurt
- Granola (hjemmelavet eller færdigkøbt)
- Friske bær
- Kokosflager
Fremgangsmåde
- Bircher muesli: Rør alle ingredienser, på nær græsk yoghurt, sammen i en skål. Dæk skålen til og stil den på køl i minimum en time og gerne natten over.
- Bærkompot: Kog vand, bær og honning op i en lille gryde. Lad det simre ved svag varme i 5 – 10 min. Tilsæt chiafrø, hæld det over i en skål og lad det afkøle helt. Lav det evt. om aftenen og stil det i køleskabet natten over.
- Inden servering røres et par spsk. græsk yoghurt i bircher müeslien. I portionsglas lægges skiftevis lag af bircher müesli, græsk yoghurt, bærkompot og granola. Pynt til sidst med friske bær og kokosflager.