Print

Morgenmadstrifli med bircher müesli og bærkompot

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: 1 t.
  • Tid i alt: 1 t. 15 min.
  • Portioner: 2 - 3 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Bircher müesli

  • 2 dl. grovvalsede havregryn
  • 2 dl. æblemost eller æblejuice
  • 2 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1/2 æble, revet
  • 1 nip salt
  • 2 spsk. græsk yoghurt (tilsættes om morgenen)

Bærkompot

  • 3 dl. blandede bær, friske eller frosne
  • 23 spsk. honning
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. chiafrø

Øvrigt

  • 12 dl. græsk yoghurt
  • Granola (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • Friske bær
  • Kokosflager

Fremgangsmåde

  1. Bircher muesli: Rør alle ingredienser, på nær græsk yoghurt, sammen i en skål. Dæk skålen til og stil den på køl i minimum en time og gerne natten over.
  2. Bærkompot: Kog vand, bær og honning op i en lille gryde. Lad det simre ved svag varme i 5 – 10 min. Tilsæt chiafrø, hæld det over i en skål og lad det afkøle helt. Lav det evt. om aftenen og stil det i køleskabet natten over.
  3. Inden servering røres et par spsk. græsk yoghurt i bircher müeslien. I portionsglas lægges skiftevis lag af bircher müesli, græsk yoghurt, bærkompot og granola. Pynt til sidst med friske bær og kokosflager.