Dejlig nem og velsmagende morgenmad eller frokost bestående af ristet surdejsbrød med sauteret spinat, ærter, feta, avocado, pocheret æg og pesto.
Hvis du ikke har mod på at pochere æggene, kan de blot koges 7-8 min. så de stadig er smilende.
Ristet surdejsbrød med spinat, ærter, feta, avocado og pocheret æg
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: 10 min.
- Tid i alt: 20 min.
- Portioner: 2 pers. 1x
Ingredienser
- 2 skiver surdejsbrød (et godt franskbrød eller ciabatta kan også bruges)
- Olivenolie
- 100 g. frisk spinat
- 100 g. ærter, friske eller frosne
- 50 g. feta
- 1/2 citron
- Salt
- Peber
- Basilikumpesto (hjemmelavet eller færdigkøbt)
Pocherede æg
- 2 stk. friske æg
- 2 spsk. eddike
- 1 l. vand
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Giv ærterne et opkog i saltet vand. Hæld vandet fra og lad ærterne afkøle.
- Pensl brødet med lidt olie på begge sider og drys med lidt salt. Varm en pande op og rist brødet på begge sider til det er gyldent. Tag brødet af panden.
- Kom lidt olivenolie på den varme pande og steg spinaten sammen med lidt salt og friskkværnet peber til den falder sammen og vandet fra spinaten er fordampet.
- Skær avocadoen i skiver.
- Pocherede æg: Kog vandet op i en lille kasserolle og tilsæt eddike og salt. Vandet skal kun lige simre, og ikke bulderkoge. Slå æggene ud i hver deres kop og krydr med lidt salt ned i æggene.
Pisk rundt i vandet, så der kommer en hvirvel i midten. Lad hvirvlen lægge sig en smule og hæld forsigtigt et æg ned i midten af hvirvlen. Gentag med det andet æg (eller pocher æggene ét ad gangen).
Æggene skal pocheres i ca. 4 min, hvorefter de stadig vil være bløde i midten. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe godt af.
- Læg de ristede brødskiver på hver sin tallerken. Fordel først spinaten på brødene, derefter ærter, avocado og smuldret feta. Placer til sidst et pocheret æg på hvert brød og dryp lidt pesto ud over. Drys med lidt salt og peber og server med en skive citron.
Noter
Det er vigtigt at der anvendes friske æg, når de skal pocheres. Ellers bliver hviden meget vandet og ikke sammenhængende.
Keywords: Frokost, morgenmad, surdejsbrød, pocheret æg