Pesto alla genovese – Basilikumpesto

Hjemmelavet pesto tager kun et øjeblik at lave, men smager altså væsentligt bedre end det man kan købe, og indeholder ikke forskellige tilsætningsstoffer. Det kan holde sig en uges tid på køl, eller fryses ned i små portioner, som kan tages op når man skal bruge det. Vi har næsten altid en hjemmelavet pesto på lager, og bruger det i sandwich, i salat, til pasta, som dyppelse til kød og kartofler, på pizza og meget andet.

Der findes mange forskellige typer af pesto, men denne med basilikum, pinjekerner og parmesan er nok den mest traditionelle, og min favorit. Den stammer fra Genova i det nordlige Italien, og ifølge traditionen skal pesto laves i en morter, da man på denne måde frembringer mest smag fra basilikummen, og bevarer en god struktur i pestoen. Den kan dog sagtens laves i en blender eller minihakker, hvis det skal gå lidt hurtigere.                              

Print

Pesto alla genovese – Basilikumpesto

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 10 min
  • Tid i alt: 20 min
  • Portioner: 1,5 dl. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 20 g. parmesan
  • 20 g. pinjekerner
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 1 dl. god olivenolie
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser i en morter, foodprocessor eller minihakker og bland til pestoen har den rette konsistens. Bemærk, hvis du bruger en morter, røres olien i til sidst. 
  2. Smag evt. til med mere salt.

Keywords: Pesto, basilikumpesto, pesto alla genovese, grøn pesto, hjemmelavet pesto

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*