Print

Salat med speltkerner, grillet squash, pesto og feta

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 20 min.
  • Tid i alt: 30 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 2 dl. speltkerner (eller andre korn)
  • 23 spsk. basilikumpesto (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 squash
  • 2 håndfulde rucola
  • Ca. 75 g. feta

Fremgangsmåde

  1. Skyl speltkernerne og kog dem i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  2. Skær squashen i skiver med en tykkelse på 0,5 cm. Drys dem med lidt salt og steg dem på begge sider på en grillpande ved jævn varme til de er gyldne og bløde. Gør det ad flere omgange, hvis alle skiverne ikke kan være på panden på én gang. Lad dem afkøle på en tallerken til de skal bruges.
  3. Når speltkernerne er færdigkogte, hældes de over i en sigte. Skyl dem kort med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Når de er afkølet, hældes de over i en skål og blandes sammen med pesto, olivenolie og citronsaft.
  4. Tilsæt de grillede squashskiver, grofthakket rucola og smuldret feta. Smag evt. salaten til med ekstra salt og citronsaft.

Keywords: Speltsalat, salat med speltkerner, salat med spelt og grillet squash, tilbehør