Print

Buddha bowl med falafler, søde kartofler, quinoa og urte-tahindressing

  • Forberedelsestid: 20-30 min.
  • Tilberedningstid: 25-30 min.
  • Tid i alt: 45-60 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 1/2 portion hjemmelavede falafler (kikærter skal sættes i blød dagen før) – eller færdigkøbte falafler
  • 150200 g. søde kartofler
  • 1 dl. rød quinoa
  • 12 håndfulde babyspinat
  • 12 håndfulde feldsalat
  • 1/2 rød spidskål
  • 1/2 citron, saft
  • Salt
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • Evt. syltede rødløg

Dressing

  • 3 spsk. lys tahin
  • Ca. 4 spsk. vand
  • 23 spsk. citronsaft
  • 1/4 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. frisk koriander
  • 2 spsk. frisk persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Lav farsen til falaflerne.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend dem i lidt olie og salt og bag dem i ovnen i 20-25 min. til de er bløde. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
  3. Skyl imens quinoaen og kog den i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld herefter vandet fra og lad det afkøle.
  4. Snit spidskålen fint og kom den i en skål. Kom citronsaft og lidt salt over, klem det godt ind i kålen og lad det trække 10-15 min.
  5. Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller foodprocessor og blend. Tilsæt mere vand for en tyndere konsistens. Smag til med salt, peber og mere citronsaft, hvis der er behov for det.
  6. Steg falaflerne til de er gyldne og sprøde.
  7. Anret salaten i to skåle og hæld lidt dressing over eller server den ved siden af.

Keywords: Buddha bowl, salatbowl, salat med falafel