Print

Indisk dhal med søde kartofler, peberfrugt og krydderurteraita

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 40 min.
  • Tid i alt: 50 min.
  • Portioner: 2-3 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Dhal

  • 12 søde kartofler (ca. 250 g.)
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g. røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. garam masala
  • 1/4 tsk. tørret chili eller cayennepeber
  • 1 ds. hakkede tomater (400 ml.)
  • 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 12 dl. vand
  • Salt

Krydderurteraita

  • 1,5 dl. yoghurt
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. salt

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Rød chili
  • Evt. chapati eller naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler. Hæld et par spsk. olie over og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg heri. Tilsæt revet ingefær sammen med de øvrige krydderier og lad det stege med i 1 min.
  3. Tilsæt hakkede tomater, linser, kokosmælk og bouillon. Når det koger, skrues ned til lav varme. Tilsæt de bagte søde kartofler og peberfrugt. Lad det simre i 25-30 min. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på. Tilsæt lidt vand løbende, hvis det bliver for tørt.
  4. Lav imens kryddeurteraitaen. Hak mynte og koriander fint og rør det sammen med yoghurt, spidskommen og salt.
  5. Smag dhalen til med salt og server den sammen med raita, koriander, frisk chili og evt. chapati eller naanbrød.