Indisk dhal med søde kartofler, peberfrugt og krydderurteraita

Dhal, daal, dal eller dahl (kært barn har mange navne – eller stavemåder – ærligt talt ved jeg ikke hvilken der er den rigtige) er en indisk curry, lavet på linser. Den er derfor tykkere, mere cremet og fyldig end andre curries. I denne opskrift er dhalen tilsat søde kartofler og peberfrugt. Jeg laver som regel dhal vegetarisk, da linserne tilfører godt med proteiner, men man kan tilsætte f.eks. kylling, hvis man synes.

Jeg foretrækker dhalen tyk og cremet, men den kan sagtens tilsættes mere vand, hvis man ønsker en lidt tyndere konsistens.

Dhalen kan serveres for sig selv eller med en raita, som er en yoghurtdip med f.eks. agurk eller krydderurter, og chapati eller naanbrød.

Print

Indisk dhal med søde kartofler, peberfrugt og krydderurteraita

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 40 min.
  • Tid i alt: 50 min.
  • Portioner: 23 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Dhal

  • 12 søde kartofler (ca. 250 g.)
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g. røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. garam masala
  • 1/4 tsk. tørret chili eller cayennepeber
  • 1 ds. hakkede tomater (400 ml.)
  • 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 12 dl. vand
  • Salt

Krydderurteraita

  • 1,5 dl. yoghurt
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. salt

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Rød chili
  • Evt. chapati eller naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler. Hæld et par spsk. olie over og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg heri. Tilsæt revet ingefær sammen med de øvrige krydderier og lad det stege med i 1 min.
  3. Tilsæt hakkede tomater, linser, kokosmælk og bouillon. Når det koger, skrues ned til lav varme. Tilsæt de bagte søde kartofler og peberfrugt. Lad det simre i 25-30 min. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på. Tilsæt lidt vand løbende, hvis det bliver for tørt.
  4. Lav imens kryddeurteraitaen. Hak mynte og koriander fint og rør det sammen med yoghurt, spidskommen og salt.
  5. Smag dhalen til med salt og server den sammen med raita, koriander, frisk chili og evt. chapati eller naanbrød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*