Grillede søde kartofler med chimichurri og græskarkerner

Chimichurri stammer fra det argentinske køkken og minder mest af alt om en pesto eller salsa verde. Den bruges typisk som dip eller sauce til kød og grøntsager.

Chimichurrien er syrlig, krydret og en smule stærk, og passer derfor virkelig godt sammen med de grillede, søde kartofler.

Print

Grillede søde kartofler med chimichurri og græskarkerner

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: 20 min.
  • Tid i alt: 35 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 3 små søde kartofler (ca. 350 g.)
  • 12 spsk. olie
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Frisk koriander

Chimichurri

  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld persille
  • 1/4 lille rødløg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. tørret oregano
  • 1/3 dl. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike (eller anden type eddike)
  • ca. 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skrub eller skræl de søde kartofler og skær dem i skiver med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dem i olie og salt. Grill dem på begge sider til de er helt bløde (ca. 20-25 minutter i alt).
  2. Lav imens chimichurrien. Hak koriander, persille, rødløg, hvidløg og oregano sammen med olivenolie i en minihakker eller en foodprocessor. Smag herefter til med æbleeddike og salt. Chimichurrien må gerne være godt syrlig for at balancere sødmen fra kartoflerne.
  3. Rist græskarkernerne på en tør pande.
  4. Server de søde kartofler varme sammen med chimichurri, ristede græskarkerner og frisk koriander.

Noter

I stedet for at grille de søde kartofler, kan de også bages i ovnen, enten i skiver eller som både. Vend dem ligeledes i olie og salt og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft til de er bløde. Det tager ca. 15 minutter. Vend eller rør i dem undervejs.

Keywords: Søde kartofler, sød kartoffel, chimichurri, grill, salat, tilbehør, vegetar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*