Grillede souvlakispyd med tzatziki, fladbrød og græsk salat

Souvlaki er Grækenlands svar på kebab og er en super lækker fastfood ret, som kan fås på de fleste gadehjørner i Grækenland. De består af marineret svinekød, som grilles på spyd. De serveres som regel i fladbrød med en yoghurtdressing, lidt grønt og pommes frites.

Souvlaki er en rigtig lækker sommerret, når det er grillvejr, men kødstykkerne kan også tilberedes på en almindelig pande eller grillpande. Server dem f.eks. med fladbrød, tzatziki, græsk salat eller ovnstegte kartofler.

Print

Grillede souvlakispyd med tzatziki, fladbrød og græsk salat

  • Forberedelsestid: 30 min.
  • Tilberedningstid: 1 t. 30 min.
  • Tid i alt: 2 t.
  • Portioner: 23 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Souvlakispyd

  • 300 g. nakkefilet
  • 2 små fed hvidløg, presset
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 1,5 tsk. oregano, tørret
  • 1/2 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. salt
  • Lidt sort peber
  • Spyd

Tzatziki

  • 1/2 agurk
  • 3 dl. drænet eller græsk yoghurt 10 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • Salt, peber

Fladbrød

  • 30 g. vand
  • 1/2 spsk. honning
  • 5 g. gær
  • 90 g. mælk (lun)
  • 120 g. græsk yoghurt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 sk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 g. hvedemel
  • Smør til stegning

Græsk salat

  • Ca. 300 g. gode solmodne tomater eller cherrytomater
  • 1/2 agurk, skrællet og skåret i tynde skiver
  • 1/2 rødløg, skåret i tynde skiver
  • Ca. 75 g. græsk feta, smuldret
  • 1 håndfuld sorte oliven, gerne kalamata
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Salt, peber
  • Evt. frisk oregano

Fremgangsmåde

Souvlaki

  1. Skær nakkekoteletterne i tern og kom dem over i en skål eller en pose.
  2. Kom hvidløg, olivenolie, citronsaft, oregano, timian, salt og peber over kødet og bland det hele godt sammen. Lad det marinere i køleskabet minimum 30 min. og gerne længere.
  3. Sæt kødet på spyd og grill spydene på alle sider til de gyldne og kødet er gennemstegt.

Tzatziki

  1. Riv agurken og kom den over i en sigte med en skål under. Hæld lidt salt over og rør det sammen med agurken. Lad det stå i 15-30 min. så væsken trækkes ud af agurken.
  2. Rør agurk, yoghurt, hvidløg og oregano sammen. Smag til med salt og peber.

Fladbrød

  1. Bland honning og vand i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt den lune mælk, yoghurt, mel, bagepulver, natron og salt. Ælt dejen grundigt, gerne på en røremaskine, i 3-5 min. Drys med lidt mel og form dejen til en kugle. Dæk skålen til med film og lad dejen hvile i ca. 60 min.
  3. Del dejen i 6 – 8 stykker og rul hvert stykke ud til ca. 0,5 cm. tykkelse. Varm en pande godt op, pensl fladbrødene med lidt smeltet smør og bag dem enkeltvis på panden. Når brødene bobler op og er blevet gyldne, vendes de og bages tilsvarende på den anden side.

Græsk salat

  1. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem over på et fad eller en skål sammen med agurkskiverne. Fordel rødløg, smuldret feta og oliven oven på. Hæld lidt olivenolie og hvidvinseddike over salaten, drys med lidt salt og peber og pynt evt. med frisk oregano.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*