Ricottapandekager med citron-ricottacreme, banan og blåbær

De bedste brunchpandekager med ricotta og citron. Ricottaen giver pandekagerne den lækreste konsistens – de er bløde, svampede og luftige. De er perfekte til en brunch eller til en weekend, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af morgenmaden.

Pandekagerne er tilsat lidt citronskal og -saft. Det giver en god og frisk smag, men kan udelades, hvis man ikke er til det. De kan også tilsættes blåbær eller lidt kardemomme.

Jeg har serveret dem med ricotta, rørt op med citronskal og flormelis, friske blåbær, banan og ahornsirup.

Print

Ricottapandekager med citron-ricottacreme, banan og blåbær

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.
  • Tid i alt: 20 min.
  • Portioner: 2 pers. (6-8 stk.) 1x

Skalér

Ingredienser

Ricottapandekager

  • 135 g. hvedemel
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 dl. mælk
  • 135 g. ricotta
  • 2 æg
  • 1/2 citron, saft og skal
  • 1 spsk. smeltet smør

Ricottacreme

  • 100 g. ricotta
  • 1 tsk. flormelis
  • 1/2 citron, skal

Øvrigt

  • 1 banan
  • Blåbær
  • Ahornsirup
  • Evt. lidt flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver, natron, salt og sukker godt sammen i en skål.
  2. I en anden skål piskes æg, ricotta og mælk sammen. Tilsæt smeltet smør, citronskal og -saft. Blandingen er lidt grynet – det gør ikke noget.
  3. Lav en fordybning i melblandingen og hæld mælkeblandingen over i. Rør det hurtigt sammen.
  4. Varm en pande op til middel til jævn varme og kom lidt smør på. Hæld portioner af pandekagedejen over på panden med en suppeske el.lign. Steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne. Tag dem af panden og hold dem varme mens de resterende pandekager steges.
  5. Rør imens alle ingredienserne til ricottacremen sammen.
  6. Server pandekagerne lune sammen med ricottacreme, banan, blåbær og ahornsirup.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*