Cæsarsalat med kylling, parmesan og friske ærter

Helt klassisk cæsarsalat med kylling, parmesan og sprøde brødcroutoner smager så skønt og er nem at lave selv. Jeg har tilføjet friske ærter, som sammen med den sprøde salat giver en dejlig kontrast og friskhed til den fyldige dressing og parmesanen, og det er en god måde lige at få lidt ekstra grønt i salaten. Hvis det ikke er sæson for friske ærter, er det også lækkert med friske grønne asparges.

Print

Cæsarsalat med kylling, parmesan og friske ærter

  • Forberedelsestid: 20 min.
  • Tilberedningstid: 20 min.
  • Tid i alt: 40 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • Ca. 250 g. kyllingbrystfilet
  • 2 tsk. hjertesalathoveder
  • Ca. 400 g. friske ærter (vægt inkl. bælge) eller ca. 200 g. friske asparges, snittet
  • Ca. 1 dl. revet eller høvlet parmesan

Brødcroutoner 

  • 75100 g. surdejsbrød, ciabatta el.lign. uden skorpe
  • 23 spsk. olie
  • 1/2 fed hvidløg
  • Salt

Dressing

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche, gerne 18 %
  • 1 tsk. sennep, f.eks. taffel
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. fintrevet parmesan (jeg bruger Grana Padano, som er mindre lagret end Parmigiano Reggiano)
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave brødcroutonerne. Skær brødet ud i mundrette tern og kom dem over i en skål. Hæld olie over og bland det godt rundt, så brødternene dækkes af olien på alle sider. Pres hvidløget, kom det over i en skålen sammen med et godt drys salt og bland det hele godt sammen. Varm en pande op til middel til høj varme og kom brødternene over på panden. Vend jævnligt rundt i brødternene og steg dem til de er gyldne og sprøde på alle sider. Kom dem herefter over på en tallerken med fedtsugende papir og lad dem køle af.
  2. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  3. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i lidt olie på en pande til den er gennemstegt. Tag den af panden og pak den ind i stanniol og lad den trække til den skal bruges.
  4. Tag bladene af salathovederne, skyl dem grundigt og pluk dem i mindre stykker. Kom dem over i en skål sammen med de bælgede ærter. Fordel dressingen over og rør det sammen (hold evt. lidt af dressingen tilbage og server ved siden af). Fordel salaten i to skåle eller på et stort fad.
  5. Skær kyllingen i skiver og anret den oven på salaten sammen med brødcroutoner og parmesan.

Noter

I stedet for parmesan kan der også anvendes andre typer af faste oste, f.eks. vesterhavsost eller gammel knas.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*