Italienske bresaolaruller med urtecreme og sprøde parmesanchips

Disse bresaolaruller er fyldt med en lækker creme bestående af flødeost med krydderurter, parmesan, hvidløg og rucola. De er perfekte som forret eller som en del af en tapasanretning.

Print

Italienske bresaolaruller med urtecreme og sprøde parmesanchips

  • Forberedelsestid: 20 min.
  • Tilberedningstid: 2 t.
  • Tid i alt: 2 t. 20 min.
  • Portioner: 68 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Bresaolaruller

  • 1/4 l. creme fraiche 18%
  • 100 g. flødeost, grøn pikant eller krydderurter og hvidløg, stuetempereret eller opvarmet let i mikroovnen
  • 1 fed hvidløg
  •  1 lille håndfuld rucola
  • Ca. 20 g. parmesan
  • 5 blade husblas
  • 1520 skiver bresaola

Parmesanchips

  • Ca. 30 g. parmesan

Øvrigt

  • 1 håndfuld rucola til pynt

Fremgangsmåde

Bresaolaruller

  1. Læg husblasen i blød i koldt vand.
  2. Hak rucola, parmesan og hvidløg meget fint, f.eks. i en minihakker.
  3. Rør flødeost sammen med cremefraiche. Det er nemmest at undgå klumper hvis flødeosten varmes en smule op inden, f.eks. i mikroovnen, eller hvis den er stuetemperatur. Tilsæt den hakkede rucola, parmesan og hvidløg.
  4. Beklæd en bageplade el.lign. med husholdningsfilm og fordel bresaolaskiverne her på, så de danner et rektangel. Læg skiverne helt tæt, så der ikke er huller imellem.
  5. Hæld vandet fra husblasen og smelt den i en gryde eller i mikroovnen ved lav varme/effekt. Hæld den smeltede husblas over i krydderurtecremen og rør godt rundt.
  6. Hæld krydderurtecremen ud over bresaolaen og smør den ud til kanterne. Langs den ene af de lange sider, skal den ikke smørret helt ud til kanten, men et par centimeter fra.
  7. Lad cremen stå og sætte sig en smule inden den rulles, gerne på køl. Det tager ca. 15 – 30 min. men hold øje, da den heller ikke må sætte sig helt. Mærk på cremen med en finger. Den skal have sat sig lidt, men stadig være lidt fedtet at røre ved. Hvis den er for flydende, løber den ud når den rulles. Hvis den har sat sig for meget, vil den ikke binde rouladen sammen.
  8. Når cremen er klar, rulles der på den lange led. Start i den side, hvor cremen er smurt helt ud til kanten. Rul til en roulade og pak den herefter forsigtigt ind i film. Læg den på køl og lad den sætte sig et par timer.
  9. Skær rouladen i skiver og pynt med parmesanchips og rucolablade.

Parmesanchips

  1. Riv parmesanen fint.
  2. Varm en pande op til svag til jævn varme.
  3. Læg små bunker af parmesan på panden. Når den er smeltet og gylden, vendes den og steges til den også er gylden på den anden side.
  4. Tag chipsene af og læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir til de skal bruges.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*