Jordbærtærte med mazarin og vaniljecreme

Jordbærtærte – det er smagen af dansk sommer! Og med foråret over os og sommeren, der nærmer sig med hastige skridt, er det vist ved at være tid til at tage hul på jordbærkagesæsonen.

Her er mit bud på en lækker jordbærtærte med sprød mørdejsbund, blød og marcipanfyldt mazarinmasse, mørk chokolade, fløjlsblød vaniljecreme og søde jordbær. Helt enkelt og helt klassisk – hvorfor lave om på noget så godt?

Det tager lidt tid at lave en jordbærtærte, da mørdejen skal hvile og det hele skal nå at køle ned inden creme og jordbær kommes på, men den egentlige arbejdstid er begrænset og ventetiden er altså det hele værd!

Print

Jordbærtærte med mazarin og vaniljecreme

  • Forberedelsestid: 45 min.
  • Tilberedningstid: 2 t.
  • Tid i alt: 2 t. 45 min.
  • Portioner: 68 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g. hvedemel, gerne kagehvedemel
  • 75 g. smør, stuetempereret
  • 50 g. flormelis
  • 1/2 æg, sammenpisket

Mazarinmasse

  • 200 g. marcipan
  • 115 g. sukker
  • 100 g. smør, stuetempereret
  • 1 æg

Vaniljecreme

  • 35 g. sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 20 g. majsstivelse
  • 2 1/2 dl. sødmælk
  • 1 æggeblomme

Øvrigt

  • 1 bakke jordbær
  • 3/4 dl. piskefløde
  • 50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Mørdej: Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i små tern eller riv det, og kom det i skålen. Smuldr smørret sammen med mel og flormelis. Tilsæt ægget og saml det hurtigt til en sammenhængende dej. Undgå at ælte for meget, da mørdejen ellers kan blive sej i stedet for sprød. Lad dejen blive i skålen eller kom den i en pose, og stil den på køl i minimum 1/2 time.
  2. Mazarinmasse: Mens mørdejen hviler, laves mazarinmassen og vaniljecremen. Ælt marcipan og sukker sammen. Rør det bløde smør i lidt ad gangen og tilsæt til sidst ægget. Rør det hele godt sammen.
  3. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. Bland vanilje, sukker og majsstivelse sammen. Tilsæt æggeblommen og 1/2 dl. af mælken og pisk det godt sammen. Kog de resterende 2 dl. mælk op sammen med den tomme vaniljestang. Tilsæt æggeblandingen og pisk 5-10 sekunder til den tykner. Kom cremen over i en ren beholder og læg husholdningsfilm direkte på cremen, så den ikke danner skind. Afkøl cremen helt.
  4. Opvarm ovnen til 180 grader. Rul mørdejen ud og kom den over i en smurt tærteform (24 cm. i diameter). Fyld mazarinmassen i bunden og bag i ca. 20-25 min. til kagen er gylden og mazarinmassen føles fast. Mens kagen stadig er godt lun, fordeles hakket chokolade over mazarinmassen. Når al chokoladen er smeltet, smøres den ud i et jævnt lag. Afkøl kagen helt.
  5. Pisk fløden til skum. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem og vend den forsigtigt sammen med flødeskummet.
  6. Fordel cremen over kagen. Skær jordbærrene i mindre stykker og pynt kagen med dem.

One Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*