Morgenmadstrifli af bircher müesli og bærkompot

Bircher müesli står ofte på morgenmadsmenuen herhjemme, da det passer sig selv i køleskabet om natten og kun lige skal røres op med yoghurt om morgenen og evt. toppes med lidt frisk frugt, så der er lækker, sund og mættende morgenmad i løbet af ingen tid.

Her er bircher müeslien brugt i en morgenmadstrifli sammen med bærkompot, yoghurt, sprød granola og friske bær. Det ligner en dessert og smager som en, men den er ganske sund og mættende. Lav bircher müeslien og bærkompotten aftenen før, så der stort set kun skal anrettes om morgenen.

Print

Morgenmadstrifli med bircher müesli og bærkompot

  • Forberedelsestid: 15 min.
  • Tilberedningstid: 1 t.
  • Tid i alt: 1 t. 15 min.
  • Portioner: 23 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

Bircher müesli

  • 2 dl. grovvalsede havregryn
  • 2 dl. æblemost eller æblejuice
  • 2 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1/2 æble, revet
  • 1 nip salt
  • 2 spsk. græsk yoghurt (tilsættes om morgenen)

Bærkompot

  • 3 dl. blandede bær, friske eller frosne
  • 23 spsk. honning
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. chiafrø

Øvrigt

  • 12 dl. græsk yoghurt
  • Granola (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • Friske bær
  • Kokosflager

Fremgangsmåde

  1. Bircher muesli: Rør alle ingredienser, på nær græsk yoghurt, sammen i en skål. Dæk skålen til og stil den på køl i minimum en time og gerne natten over.
  2. Bærkompot: Kog vand, bær og honning op i en lille gryde. Lad det simre ved svag varme i 5 – 10 min. Tilsæt chiafrø, hæld det over i en skål og lad det afkøle helt. Lav det evt. om aftenen og stil det i køleskabet natten over.
  3. Inden servering røres et par spsk. græsk yoghurt i bircher müeslien. I portionsglas lægges skiftevis lag af bircher müesli, græsk yoghurt, bærkompot og granola. Pynt til sidst med friske bær og kokosflager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*