Speltsalat med varmrøget laks, friske ærter og soya-limedressing

Måltidssalater er ret ofte på menuen her hjemme. Det er nemt, sundt og kan varieres i det uendelige med forskellige slags kød og grønt, og med det man lige har på lager.
Denne salat med varmrøget laks, speltkerner, friske ærter, avokado og soya-limedressing smager virkelig dejligt samtidig med, at den er indbydende og farverig, frisk, sprød og mættende.
Har du ikke syltet rødløg på lager, og har du ikke tid til at lave det, kan det eventuelt erstattes af sprøde æbletern eller frisk mango.

Print

Speltsalat med varmrøget laks, friske ærter og soya-limedressing

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 25 – 30 min.
  • Tid i alt: 35 – 40 min.
  • Portioner: 2 pers. 1x

Skalér

Ingredienser

  • 2 stk. varmrøget laksefileter
  • 1,5 dl. speltkerner (perlespelt eller perlebyg kan også anvendes)
  • 1 avocado
  • 1 håndfuld syltede rødløg
  • Ca. 450 g. friske ærter (vægt er inkl. bælge), eller et par håndfulde edamamebønner
  • 2 store håndfulde blandede salatblade (her er brugt rucola, babyspinat og feldsalat)

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 spsk. soya
  • 1,5 spsk. honning
  • 1 spsk. limesaft

Fremgangsmåde

  1. Skyl speltkernerne i koldt vand og kog dem efter anvisningen på pakken i let saltet vand. Hæld dem herefter over i en sigte og hæld koldt vand over for at afkøle dem. Lad dem dryppe godt af.
  2. Tag ærterne ud af bælgene, skær avocadoen i skiver og pluk laksen i mindre stykker.
  3. Bland salatblade, ærter, avocado, syltede rødløg, speltkerner og laks sammen. Anret på et fad eller to tallerkener.
  4. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld dressingen over salaten eller server den ved siden af.

Keywords: Salat med varmrøget laks, speltsalat, måltidssalat, laksesalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*